Dezvolta-ti un plan de afaceri

business plan2

Te-ai intrebat vreodata de ce unele afaceri pur si simplu nu merg?

Desigur, exista mai multe motive, dar cele mai frecvente dintre toate este lipsa unui plan adecvat, inainte de infiintarea afacerii. Multi antreprenori sunt atat de dornici de a incepe sa castige bani, sau sunt pur si simplu prea incantati de noile lor eforturi, ca sar peste acest pas, crezand ca stiu cel mai bine si ca isi vor da seama de toate detaliile pe parcurs. Adevarat, unii reusesc, dar cei mai multi nu.

Un instrument comun pe care antreprenorii de success il folosesc inainte de a pune prima caramida noului lor business este un plan dupa care sa se ghideze, anume planul de business.

Un plan de business este ca arhitectura detaliata a afacerii, acesta este un proces strategic care evalueaza toate aspectele legate de noua afacere, cu scopul de a identifica toate resursele necesare, toate activitatile necesare, toate aspectele financiare implicate, precum si strategii generatoare de venituri. Mai mult decat atat, un plan de business amanuntit ajuta la minimizarea riscurilor, la generarea de idei noi, la crearea de legaturi importante intre diferitele elemente ale noii afaceri si, cel mai important, ajuta la construirea unei imagini de ansamblu asupra afacerii.

Experienta conteaza, dar nu toti o au

Multi oameni de afaceri cu experienta au o perceptie aproape innascuta a unei noi afaceri si au capacitatea de a construi planul de business concomitent cu construirea afacerii. Acestia au insa o multitudine de aptitudini si multi ani de experienta specifica. Pentru antreprenorii nu foarte experimentati insa, si aici putem usor asuma ca sunt multi dintre noi, un plan realizat inainte de a initia afacerea in sine ajuta la confortul de a fi luat in considerare toate necesitatile, precum si toate riscurile potentiale. Acesta creeaza directia si elimina haosul, sporind astfel in mod semnificativ sansele de succes ale noii afaceri.

De aceea, este bine ca inainte sa te arunci in lansarea unei idei sub forma de afacere, sa iei in calcul realizarea unui plan de business pentru aceasta, sa te asiguri ca ai acoperit toate riscurile potentiale, cel putin cele imediate.

Contacteaza-ne

Daca vrei sa afli mai multe detalii sau iti doresti o colaborare cu noi, contacteaza-ne aici >>

Sustine-i si pe altii, dand informatia mai departe: